“A szemöldök tetoválás esetén csak rászánni nehéz magad döntésre, vele élni már a legkönnyebb és legszuperebb dolog a világon.”

Visnyár Anna

Szálról szálra készítjük el a szemöldökét, a legtermészetesebb eredményért, a tökéletesen kitöltött és kiegyensúlyozott szemöldökökért. A szemöldök formáját és színét az Ön arcszerkezetéhez és igényeihez igazítjuk.
Az eredmények általában évekig is tartanak.
VEGYE VISSZA AZT AZ IDŐT, AMELYET SZEMÖLDÖKÉRE SZÁN SMINKELÉSKOR ÉS LEGYEN MINDIG TÖKÉLETES MEGJELENÉSE, MINDENNAPI ERŐFESZÍTÉS NÉLKÜL.

De miért legyen szemöldök tetoválásom? És miért a Beautysalonban tetováltassak? A válaszokat itt találja!

Messenger Whatsapp Viber

Szemöldöktetoválás típusai

Microblanding (kézi szálas)

Minden egyes szál kézzel rajzolva a legtermészetesebb hatás elérése érdekében. A microblanding szemöldök tetoválás ajánlott akik “észrevehetetlenül” szeretnék viselni újdonsült szemöldök tetoválásukat.

Soft Powder (púderes)

Az egyik legrégebbi szemöldök tetoválás technika (satíros) modernebb változata, amelyet elkészíthetünk lágy, kimondottan természetes formában, vagy markánsabban, az erősebb sminkelést kedvelőknek. Éles kontúrok helyett ezt a típust a lágyság jellemzi.

Gépi szálas

Azon vendégek részére ajánlott szemöldök tetoválás akik a jelenlegi szemöldöküknél karakteresebb, dúsabb szemöldököt szeretnének. Ez a szemöldök tetoválás a kevésbé sűrű, hiányos szemöldökűeknek nem ajánlott, valamint ezen szemöldök tetoválás típus kevésbé tartós mint társai .

Hibrid

A microblanding és soft powder technika ötvözése, asszimetrikus szemöldökök esetén a legjobb választás, hiszen mindkettő technikai előnyeit ki tudjuk használni a legmegfelelőbb helyeken.

Ombre

Kimondottan a gyakrabban sminkelők részére, karakteresebb, de azért még természetes hatású tetoválás típus, ami a szemöldök eleje felé haladva fokozatosan elhalványul.

Satíros

A legrégebbi technika, egyben a legkarakteresebb és legdrámaibb hatású szemöldök tetoválás típus.

Szemöldök tetoválás folyamata

Először kézzel rajzoljuk fel a szemöldököt, hogy elérjük az Önnek leginkább megfelelő formát, így tökélet szemöldök tetoválás fog készülni. Figyelembe vesszük a meglévő szemöldökformát, az Ön arcszerkezetét és az Ön igényeit. Miután eldöntöttük a szemöldökformát, konzultálunk a színről. A színárnyalatot az Ön egyetértésével keverjük ki a kiváló minőségű pigmentekből.

Helyi érzéstelenítő krémet alkalmazunk, amelynek hatása körülbelül 20 percig tart. Ezután a szakember egy speciálisan erre a célra készült eszközzel finoman, szálanként a bőrbe karcolja a szemöldököt (Microblanding technika), vagy másik tetoválás típus esetén felviszi a festékanyagot a kezelt bőrterületre. A teljes kezelés időtartama körülbelül másfél – két óra.

A szemöldök teljes gyógyulása körülbelül két hétig tart. A szemöldök néhány napig sötétebbnek tűnhet a megszokottnál, majd a választott színnél világosabb lesz, ezt követően éri el a kívánt színt. Az utógondozáshoz krémet a kezeléshez ajándékba adjuk. 24 órán keresztül kerülje a víz használatát a kezelt területen. Ne piszkálja a szemöldököt, amikor a szín hámlani kezd. A szín legjobb megtartása érdekében a kezelés után egy hétig kerülje a következőket: napozás, szaunázás, túlzott izzadás és szemöldök sminkelés. Két hétig kerülje a következőket: úszás és arckezelés.

Ha szükséges másfél – három hónapon belül térjen vissza korrekciós kezelésre (a kezelés árában benne foglaltatik). A kezdeti kezelés és a korrekciós kezelés között előfordulhat, hogy a kezelt terület elhalványul. Ez természetes és a kezelési folyamat része.

Szemöldök tetoválás gyógyulási folyamata és utókezelési tanácsok

Szemöldök tetoválás gyógyulási folyamat I.

A szemöldök tetoválás utáni gyógyulási folyamat türelmet igényel. Kérjük, olvassa el az alábbi információkat, mivel a gyógyult eredmény nagyban függ attól, hogy mennyire tudja követni az utókezelési tanácsokat.

Fontos, hogy várjon, amíg a szemöldöke megfelelően meggyógyul, hiszen a végleges eredményt csak ekkor fogja látni. Amennyiben a szemöldök tetoválás a gyógyulás után is változtatást igényelne, a korrekciót ingyen elvégezzük. A korrekciós kezelés alkalmával bármilyen változtatást elvégezhetünk – sok vendégünk merészebb ilyen esetben, hiszen már volt ideje alkalmazkodni az új tetoválásához, valamint magabiztosabbnak érzi magát a szemöldök tetoválás folyamatát illetően.

Az szemöldök tetoválás utáni első néhány napban a következőket tapasztalhatja: szemöldökénél melegséget érezhet, körülötte duzzanat, bőrpír tapasztalható. Ez egy friss szemöldök tetoválás a test érzékeny területén, amelynek időre van szüksége a gyógyuláshoz. A következő néhány napban továbbra is előfordulhat enyhe érzékenység, valamint a szem körüli némi feszülés vagy viszketés. Ez normális, megnyugodhat, a bőre gyógyul.

Ha szemöldökét tisztán és szárazon tartja, akkor csak egy vékony filmréteg (a leégéshez hasonló hámlás, nem pedig heg) fog megjelenni a szemöldök tetoválás felületén. A filmrétegtől szemöldöke sötétebbnek fog tűnni, mint a tetoválás utáni első megtekintéskor, azonban nem ilyen színe lesz a gyógyulás után. A filmréteg a 5-10. nap körül magától hámlani kezd, ugyanakkor nem biztos, hogy egyenletesen hámlik le. Ez idő alatt a szemöldökénél viszketést érezhet, mivel a filmréteg leválik. Hagyja békén a vékony filmréteget, a piszkálás irritációt és hegeket okozhat és a kezelt területre felvitt pigmenteknek árthat, amely egyenetlenségeket és üres foltokat eredményez. Ha a vékony filmréteg lehámlik, a szemöldök színe körülbelül 50%-al világosabbnak fog tűnni, és a forma is a méretére zsugorodik

Szemöldök tetoválás gyógyulási folyamat II.

A legjobb eredmény elérése érdekében hagyja a területet természetes módon gyógyulni.

A felvitt pigment a gyógyulási folyamatos során elhalványulhat, a szín zavarosnak és fényesnek tűnhet.

Miért? A szemöldök tetoválás nem olyan mély, mint egy “normál” tetoválás – az új gyógyuló bőr elkezdi befedni a pigmentet és amikor a bőr és a pigment elkezd rendeződni (2-4 hét között), észreveheti, hogy a szemöldök tetoválás “elkezd visszatérni”. Ugyanakkor a tetoválás eleve nem tűnt el, csak nehezebb volt látni a vastagabb gyógyuló bőrrétegen keresztül. Ha a szín az 5-6. héten még mindig gyenge/foltos, akkor se aggódjon! Ebben az esetben ingyenes korrekciós kezelést biztosítunk.

A gyógyulás minden ügyfélnél egyedi, és fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy 12/18/24 havonta szüksége lesz egy színerősítésre, hogy megőrizze a szemöldök tetoválás élénkségét.

Amikor elkészül a tetoválás, mindent megteszünk, hogy segítsük a megfelelő gyógyulásban. Ezt követően azonban az Ön életmódja, életkora, genetikája és bőrtípusa hozzájárul a tetoválás megőrzéséhez.

Egyéb dolgok, amelyek hozzájárulhatnak a tetoválás korai fakuláshoz

Gyakori testmozgás és izzadás, gyors anyagcsere, vashiány, pajzsmirigy alulműködés, különböző gyógyszerek, ajakhámlasztót használ, szoláriumozik, napozik, nem használ fényvédőt, dohányzik, öregedésgátló termékeket használ a szemöldökén, a tetoválás gyorsabban fog halványulni, és rendszeresebb javításra lesz szüksége.

A tartós sminkelés elsősorban művészet, másodsorban tudomány. A sminktetoválás eredményei mindenkinél eltérőek lesznek, és továbbra is szükség lehet szemöldök ceruza, vagy púder használatára, különösen akkor, ha nagy fedésű, karakteres sminket visel. Az arc két oldala nem egyforma vagy tökéletesen szimmetrikus, és bár a tökéletes szimmetria elérése a célunk, semmi sem garantált vagy 100%-ban tökéletes. Ugyanakkor számtalan vendég távozott tőlünk mosolyogva és a mai napig imádja a Beautysalonban készült szemöldök tetoválását.

Mit tegyünk?

Kövesse megfelelően az utókezelést, hogy szemöldöke megfelelően gyógyuljon a szemöldök tetoválás után.

A szemöldök tetoválás utáni első 7-14 napban tartsa szemöldökét a lehető legtisztábban és legszárazabban. Az első 24-48 órában kb. 2 óránként finom, de határozott mozdulattal törölje át egy nedves vattával.

A második naptól kezdődve kenheti az általunk biztosított krémmel, vékonyan, tiszta fültisztítóval.

A túl sok folyadék, víz, izzadság és olaj a vékony filmréteg helyett hegesedést eredményez, amely miatt foltos lehet a tetoválás.

Mit ne tegyünk?

Ne érintse vagy vakarja szemöldökét – az érintés vagy piszkálás irritációt, fertőzést és pigmentvesztést okozhat.

A szemöldök tetoválás után legalább 2-5 napig kerülje a sporttevékenységet a fokozott izzadás miatt. Ezt követően a kíméletes testmozgás már engedélyezett.

Az irritáció és a szennyeződés elkerülése érdekében szemöldök tetoválás után 1-2 hétig ne használjon sminket, tisztítószereket, krémeket, szemöldöke vagy azok közelébe.

Ne használjon szaunát, gőzfürdőt vagy uszodát a szemhéj tetoválás után 2 hétig az izzadás, az ajkak nedvesedésének kockázata és a higiénia miatt.

Szemöldök tetoválás után kerülje a “pusziszkodást” cicával-kutyával, mindig mosson kezet mielőtt szemöldökéhez érne.

Az irritáció és a szennyeződés elkerülése érdekében a szemöldök tetoválás után 2 hétig kerülje az arcpakolást, szempilla hosszabbítást, egyéb szépségápolási kezelést.

Az szemöldök tetoválás után 4 hétig ne használjon szoláriumot, kémiai hámlasztást vagy bármilyen erős arckezelést, mivel a bőre nem gyógyult meg eléggé.

Soha ne használjon öregedésgátló krémeket, kémiai hámlasztást, savakat vagy retinolokat szemöldökén vagy annak közelében!

Ezek a termékek lecsupaszítják a bőrt / megváltoztatják a bőrét, és a bennük lévő vegyi anyagok reakcióba lépnek és hatással lesznek a kezelés során felvitt pigmentre / annak megtartására.

Legjobb tippek

Tisztításkor ügyeljen arra, hogy finoman, de olyan erővel tisztítsa meg szemöldökét, hogy valóban megtisztítsa azokat, de ne túl erősen, hogy megsértse azt, irritálva a tetoválást.

Ha közeledik a tetoválás utáni 14. nap és még mindig sok hámlás maradt, akkor valószínűleg nem tisztította elég erősen, vagy nem tartotta eléggé hidratálva és többet kell tisztítania és hidratálnia, hogy segítse a filmréteg leoldódását.

Ha szemöldökét extrán hámlónak vagy hegesnek érzékeli, ne kompenzálja túl az ápoló krémmel mert így késlelteti a gyógyulási folyamatot.

Néhány szemöldök tetoválásom:

Szemöldök tetoválás “mini cikkek” Visnyár Annától

“Amikor van egy régi, kopott szemöldök tetoválásod, nem minden esetben kell eltávolítani frissítés előtt. Ha elég halvány hozzá, fel lehet melegíteni – egy szürke szemöldököt. Vagy éppen feljavítva egy kivörösödött tetoválását. Azonban minden esetben kérj konzultációt! A vendégemnek egy elhalványult, régi szálas, kiszürkült szemöldök tetoválása volt, amit egy picit átalakítottam, mert az arcához és az ő sminkelési szokásaihoz szerettem volna alakítani. Mert számomra az a fontos, hogy a szemöldök tetoválás veled harmonizáljon!” Visnyár Anna

“Réka az első szemöldök tetoválását pár éve kapta a családjától ajándékba karácsonyra. Nagyon izgult, mert évek óta kacérkodott a gondolattal, de valahogy sosem szánta rá magát, hogy tetováltasson. Örömmel töltött el, hogy nekem szavazott bizalmat, pedig akkor még új vendégem volt a szépségszalonban. A szemöldök tetoválás most került frissítésre második alkalommal, amiért mind a ketten odáig vagyunk a mai napig. Ha szeretnél te is tetoválást ajándékozni egy szerettednek, keress bizalommal. ” Visnyár Anna

 626 total views,  1 views today