“Nem túlzás azt mondani, hogy a női önkifejezés, nőiesség, illetve a csábítás alappillérei az ámultba ejtő, sugárzó ajkak, így egy szép ajaktetoválás megváltoztathatja az életét.”

Visnyár Anna

A ajaktetoválás egészséges, telt, természetes hatású színt kölcsönöz az ajkaknak, egy finom ajakfestést, amely feltárja a tökéletes ajakformát. Fedje el az ajak színének és tónusának hibáit vagy szabálytalanságait, az élethű színekkel, amelyek variációjának csak fantáziánk szabhat határt.
MIUTÁN ELKÉSZÜLT AZ AJAKTETOVÁLÁS, ÚGY ÉRZI MAJD MINTHA VELE EGYÜTT SZÜLETETT VOLNA. Alkalmazzon hagyományos szájfényeket és rúzsszíneket, vagy hagyja őket “érintetlenül” és tökéletesen.
A kezelés eredményei éveken át tartósak maradnak.

Ajaktetoválás? De miért legyen? És miért a Beautysalon by Anna Visnyár tetoválószalonban tetováltassak? A válaszokat itt találja!

Messenger Whatsapp Viber

Ajaktetoválás típusai

Félsatír (Lágy satír)

Kimondottan telt ajkú hölgyek számára ajánlott ajaktetoválás típus a lágy satír, alkalmazása során főleg az ajkak színével megegyező pigmenteket használunk, ezen tetoválás során van a legnagyobb mozgásterünk az ajkak formáján történő javításban, korrigálásban.

Teljes satír

A nude ajkaktól egészen a rúzsozott hatásig bármi elérhető ezzel a technikával. Így ez az ajaktetoválás leginkább azoknak a vendégeknek ajánlott, akik csak egy szép formás szájat szeretnének (aquarell technika) vagy erősebb rúzsozott hatású ajkakat szeretnének.

Színátmenetes (3D)

A 3D ajaktetoválás egy olyan teljes satíros eljárás, amely során egyszerre több színt (pigmentet) használunk. Leginkább a külső részeken sötétebb, az ajkak közepén pedig világosabb, az ajkak színével megegyező árnyalatot használunk ennél az ajaktetoválás típusnál.

Ajaktetoválás folyamata

Először az Ön bőrtónusához és aktuális ajakszínéhez legjobban illő színt fogjuk meghatározni, hogy a tetoválás teljesen illeszkedjen Önhöz. Ezután áttekintjük, hogyan lehet a legjobban korrigálni vagy javítani az ajkak formáját, persze csak ha szükséges. Helyi érzéstelenítő krémet alkalmazunk, amelynek hatása körülbelül 20 percig tart. Orvosi minőségű eszközt használunk az ajaktetoválás elkészítéséhez (minden, a bőrhöz érő eszköz egyszer használatos, és a kezelés után kidobásra kerül). Ezután az ajaktetoválás elkészítése körülbelül két órán át tart.

Az ajak gyógyulása körülbelül két hétig tart. Az utógondozáshoz krémet a kezeléshez ajándékba adom. Ne piszkálja az ajkakat, amikor a szín hámlani kezd. Annak érdekében, hogy a szín ne sérüljön, a kezelés után két hétig kerülje a következőket: úszás, fűszeres ételek és ajak sminkelés. Ha szükséges másfél – három hónapon belül térjen vissza korrekciós kezelésre (a kezelés árában benne foglaltatik). A kezdeti kezelés és a korrekciós kezelés között előfordulhat, hogy a kezelt terület elhalványul. Ez természetes és a kezelési folyamat része.

Ajaktetoválás gyógyulási folyamat és utókezelési tanácsok

Ajaktetoválás

Ajaktetoválás gyógyulási folyamat I.

Az ajaktetoválás utáni gyógyulási folyamat türelmet igényel. Kérjük, olvassa el az alábbi információkat, mivel a gyógyult eredmény nagyban függ attól, hogy mennyire tudja követni az utókezelési tanácsokat.

Fontos, hogy várjon, amíg az ajkai megfelelően meggyógyulnak, hiszen a végleges eredményt csak ekkor fogja látni. Amennyiben az ajaktetoválás a gyógyulás után is változtatást igényelne, a korrekciót ingyen elvégezzük. A korrekciós kezelés alkalmával bármilyen változtatást elvégezhetünk – sok vendégünk merészebb ilyen esetben, hiszen már volt ideje alkalmazkodni az új ajkaihoz, valamint magabiztosabbnak érzi magát az ajaktetoválás folyamatát illetően.

Az ajaktetoválás utáni első néhány napban a következőket tapasztalhatja: duzzanat, véraláfutás, szárazság, bizsergés és érzékenység. Ez egy friss ajaktetoválás egy érzékeny bőrfelületen, amelynek időre van szüksége a gyógyuláshoz. A következő néhány napban folytatódhat a szárazság érzete és az érzékenység, valamint némi feszülést is tapasztalhat. Az ajkai úgy érezhetik, mintha meg kellene repedniük, amikor mozgatja a száját. Ez normális, megnyugodhat, a bőre gyógyul.

Ha ajkait tisztán tartja és hidratálja, akkor csak egy vékony filmréteg (nem heg) fog megjelenni azokon. A filmréteg a 3. nap körül magától hámlani kezd, ugyanakkor nem biztos, hogy egyenletesen hámlik le. Ez idő alatt az ajkait feszültnek, repedezettnek és viszketőnek érezheti. Hagyja békén a vékony filmréteget a piszkálás irritációt és hegeket okozhat és a kezelt területre felvitt pigmenteknek árthat, amely egyenetlenségeket és üres foltokat eredményez.

Ajaktetoválás gyógyulási folyamat II.

A legjobb eredmény elérése érdekében hagyja a területet természetes módon gyógyulni és ajkait mindig hidratálja, hogy segítsen megnyugtatni és gyógyítani azokat. Az ajaktetoválás kezdeti színe az első gyógyulási folyamat során 50-60%-al halványul el.

Amíg a vékony filmréteg hámlik, úgy tűnhet, hogy az ajaktetoválás nem sikerült jól. A szín gyengének tűnhet, vagy úgy láthatja, mintha a pigment eltűnne.

Miért? Az ajaktetoválás nem olyan mély, mint egy “normál” tetoválás – az új gyógyuló bőr elkezdni befedni a pigmentet és amikor a bőr és a pigment elkezd rendeződni (2-4 hét között), észreveheti, hogy az ajaktetoválása “elkezd visszatérni”. Ugyanakkor az ajaktetoválás eleve nem tűnt el, csak nehezebb volt látni a vastagabb gyógyuló bőrrétegen keresztül. Ha a szín az 5-6. héten még mindig gyenge/foltos, akkor se aggódjon! Ez a tetoválás kényes gyógyulásra, ebben az esetben ingyenes korrekciós kezelést biztosítunk.

A gyógyulás minden ügyfélnél egyedi, és fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy 12/18/24 havonta szüksége lesz egy színerősítésre, hogy megőrizze az ajaktetoválás élénkségét.

Amikor elkészül az ajaktetoválás, mindent megteszünk, hogy segítsük a megfelelő gyógyulásban. Ezt követően azonban az Ön életmódja, életkora, genetikája és bőrtípusa hozzájárul az ajaktetoválás megőrzéséhez.

Egyéb dolgok, amelyek hozzájárulhatnak a tetoválás korai fakuláshoz

Ajkait rendszeresen harapdálja, gyakori testmozgás és izzadás, gyors anyagcsere, vashiány, pajzsmirigy alulműködés, különböző gyógyszerek, ajakhámlasztót használ, szoláriumozik, napozik, nem használ fényvédőt, dohányzik, öregedésgátló termékeket használ az ajkán, vagy az ajaktetoválás után feltölteti az ajkait, az ajaktetoválása gyorsabban fog halványulni, és rendszeresebb javításra lesz szüksége.

A tartós sminkelés elsősorban művészet, másodsorban tudomány. A sminktetoválás eredményei mindenkinél eltérőek lesznek, és továbbra is szükség lehet szájceruza, szájfény vagy rúzs használatára, különösen akkor, ha nagy fedésű, karakteres sminket visel. Az arc két oldala nem egyforma vagy tökéletesen szimmetrikus, és bár a tökéletes szimmetria elérése a célunk, semmi sem garantált vagy 100%-ban tökéletes. Ugyanakkor számtalan vendég távozott tőlünk mosolyogva és a mai napig imádja a Beautysalonban készült ajaktetoválását.

Mit tegyünk?

Az első 5-10 napban tartsa ajkait a lehető legtisztábban és legszárazabban, de hidratáltan. Az első 24-48 órában kb. 2 óránként törölje át egy nedves vattával, finom, de határozott mozdulattal.

A túl sok folyadék, víz, izzadság és olaj a vékony filmréteg helyett hegesedést eredményez, amely miatt foltos lehet az ajaktetoválás.

Az ajkakat a második naptól kenheti az általunk biztosított krémmel, vékonyan, tiszta fültisztító pálcikával.

Ha ajkait duzzadtnak érzik, használjon jégpakolást (valami tiszta anyagba csomagolva).

Használjon szívószálat ivás közben, és kerülje a sós vagy fűszeres ételeket.

Víz érheti, de áztatni TILOS! Ha a varr leesett, fényvédő használata ajánlott télen-nyáron.

Mit ne tegyünk?

Ne érintse, harapdálja vagy vakarja ajkait – az érintés vagy piszkálás irritációt, fertőzést és pigmentvesztést okozhat.

A kezelést követően legalább 2-5 napig kerülje a sporttevékenységet a fokozott izzadás miatt. Ezt követően a kíméletes testmozgás már engedélyezett.

Az irritáció és a keresztszennyeződés elkerülése érdekében 1-2 hétig ne tegyen ajakceruzát, rúzst, szájfényt, tisztítószereket, krémeket stb. az ajkaira vagy azok közelébe.

Ne használjon szaunát, gőzfürdőt vagy uszodát a kezelést követően 1 hétig az izzadás, az ajkak nedvesedésének kockázata és a higiénia miatt.

Ajaktetoválás után kerülje a “pusziszkodást” cicával-kutyával, mindig mosson kezet mielőtt ajkaihoz érne.

Az irritáció és a keresztszennyeződés elkerülése érdekében 1 hétig kerülje az arcpakolást vagy egyéb szépségápolási kezelést.

Az ajaktetoválás után 4 hétig ne végeztessen ajakfeltöltést, ne használjon szoláriumot, kémiai hámlasztást vagy bármilyen erős arckezelést, mivel a bőre nem gyógyult meg eléggé.

Soha ne használjon öregedésgátló krémeket, kémiai hámlasztást, savakat vagy retinolokat az ajkán vagy annak közelében!

Ezek a termékek lecsupaszítják a bőrt / megváltoztatják a bőrét, és a bennük lévő vegyi anyagok reakcióba lépnek és hatással lesznek a kezelés során felvitt pigmentre / annak megtartására.

Legjobb tippek ajaktetoválás esetén

Tisztításkor ügyeljen arra, hogy finoman, de olyan erővel tisztítsa meg az ajakit, hogy valóban megtisztítsa azokat, de ne túl erősen, hogy megsértse azt, irritálva az ajaktetoválást.

Ha közeledik a ajaktetoválás utáni 10. nap és még mindig sok hámlás maradt, akkor valószínűleg nem tisztította elég erősen, vagy nem tartotta eléggé hidratálva és többet kell tisztítania és hidratálnia, hogy segítse a filmréteg leoldódását.

Néhány ajaktetoválás a munkáim közül:

Ajaktetoválás “mini cikkek” Visnyár Annától

“Ezt tudja adni egy veled harmonizáló ajaktetoválás: Az évek során ajkaink veszítenek teltségükből, nem rajzolódik ki olyan formásan az ajkak széle. Ezen tud javítani egy szép ajaktetoválás, amitől újra több lesz az önbizalmad és üdébb a megjelenésed. Ma már a sminktetoválásokat nem csak egy erős sminkelt hatás eléréséhez használjuk, hanem a finom szépítésére is. ” Visnyár Anna

“Friss – üde – nem hivalkodó – szép! Mint írtam már korábban, az ajaktetoválás frissen mindig élénk színű, duzzadt lesz egy nude terv esetében is a tetoválás alkalmával. Ezen ajaktetoválás esetében a cél egy üde, szép formájú, szép színű ajak volt, amit úgy gondolom, hogy 100 százalékban sikerül teljesíteni. Az ajaktetoválás ma már nem a hivalkodásról, hanem a szépítésről szól, amivel minden napszakban jól érzed magad. Fontosnak tartom, hogy a tetoválás harmonizáljon veled, vagy is összhangban legyen a színtípusoddal, stílusoddal, koroddal, valamint az életstílusoddal.” Visnyár Anna

 442 total views,  6 views today