“A szem a lélek tükre, a szemceruza a leggyakrabban használt smink felszerelés, a szemhéj tetoválás pedig a belépő a kozmetikai tetoválások világába.”

Visnyár Anna

A szemhéj tetoválás a legnépszerűbb “tartós smink” kezelés, amely tökéletes szemhéj tusvonalat biztosít, amely megmutatja a szem szépségét – kiemelve annak formáját.
ÖNNEK MINDIG TÖKÉLETES LESZ A KONTÚR VONALA, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY A NAP MELY SZAKASZA VAN, ILLETVE HA ÖN ESETLEG ÉPPEN A BALATON KÖZEPÉN RINGATÓZIK.

Mondjon búcsút a maszatoknak, az egyenetlenségeknek, a tökéletlenségeknek, szabaduljon meg a stressztől, amit az okoz, hogy mindig biztos kézzel a legpontosabb vonalat kell megrajzolnia sminkeléskor. A tetoválás színének, kontúrjának csak a fantázia szab határt. A szemhéj tetoválás alkalmas a mindennapokra és drámaibbá tehető szemceruza alkalmazásával.

A szemhéj tetoválások általában három-öt évig tartanak.

De miért legyen szemhéj tetoválásom? És miért a Beautysalonban tetováltassak? A válaszokat itt találja!

Messenger Whatsapp Viber

Szemhéj tetoválás típusai

Felső tusvonal

Szemhéj felső tusvonalának tetoválása, amely lehet vékonyabb, diszkrét vagy dúsabb, a lehengerlő – drámai hatás elérése érdekében.

Alsó tusvonal

Szemhéj alsó tusvonalának tetoválása, amelynél a tetoválás stílusát, vastagságát – kontúrját szintén Önhöz igazítjuk.

Felső és alsó tusvonal

Az előbbi kettő szemhéj tetoválás összekapcsolása, ahol mind a szemhéj felső, mind pedig alsó tusvonalát tetováljuk.

Tetoválás folyamata

Először kézzel felrajzoljuk a szemhéj vonalát, hogy elérjük az Ön által kívánt formát, vastagságot, hosszúságot és színt. A szakember orvosi minőségű eszközt használ a szemhéj tetoválás elkészítéséhez (minden, a bőrrel érintkező eszköz egyszer használatos, és a kezelés után kidobásra kerül). Ezután a teljes kezelés körülbelül két órán át tart.

A szemhéj tetoválásnak körülbelül egy hétig tart a gyógyulása. Az utógondozáshoz krémet a kezeléshez ajándékba adom. Ne piszkálja a friss szemhéj tetoválását, amikor a szín elkezd hámlani. Annak érdekében, hogy a szín ne károsodjon, a kezelést követő első héten kerülje a következőket: úszás, napozás, szauna, túlzott izzadás és szemhéjfesték sminkelés. Ha szükséges másfél – három hónapon belül térjen vissza korrekciós kezelésre (a kezelés árában benne foglaltatik). A kezdeti kezelés és a korrekciós kezelés között előfordulhat, hogy a kezelt terület elhalványul. Ez természetes és a kezelési folyamat része.

Kérjük, a kezelés előtt távolítsa el a műszempilláit.

Szemhéj tetoválás gyógyulási folyamat és utókezelési tanácsok

Szemhéjtetoválás

Szemhéj tetoválás gyógyulási folyamat I.

A szemhéj tetoválás utáni gyógyulási folyamat türelmet igényel. Kérjük, olvassa el az alábbi információkat, mivel a gyógyult eredmény nagyban függ attól, hogy mennyire tudja követni az utókezelési tanácsokat.

Fontos, hogy várjon, amíg a szemhéj megfelelően meggyógyul, hiszen a végleges eredményt csak ekkor fogja látni. Amennyiben a szemhéj tetoválás a gyógyulás után is változtatást igényelne, a korrekciót ingyen elvégezzük. A korrekciós kezelés alkalmával bármilyen változtatást elvégezhetünk – sok vendégünk merészebb ilyen esetben, hiszen már volt ideje alkalmazkodni az új tetoválásához, valamint magabiztosabbnak érzi magát a szemhéj tetoválás folyamatát illetően.

A szemhéj tetoválás utáni első néhány napban a következőket tapasztalhatja: szem körüli duzzanat, véraláfutás, érzékenység. Ez egy friss szemhéj tetoválás a test nagyon érzékeny területén, amelynek időre van szüksége a gyógyuláshoz. A következő néhány napban továbbra is előfordulhat enyhe érzékenység, valamint a szem körüli némi feszülés vagy viszketés. Ez normális, megnyugodhat, a bőre gyógyul.

Ha szemhéját tisztán és szárazon tartja, akkor csak egy vékony filmréteg (a leégéshez hasonló hámlás, nem pedig heg) fog megjelenni. A filmréteg a 5-7. nap körül magától hámlani kezd, ugyanakkor nem biztos, hogy egyenletesen hámlik le. Ez idő alatt a szeménél viszketést érezhet, mivel a filmréteg leválik. Hagyja békén a vékony filmréteget, a piszkálás irritációt és hegeket okozhat és a kezelt területre felvitt pigmenteknek árthat, amely egyenetlenségeket és üres foltokat eredményez.

Szemhéj tetoválás gyógyulási folyamat II.

A legjobb eredmény elérése érdekében hagyja a területet természetes módon gyógyulni.

A felvitt pigment a gyógyulási folyamatos során elhalványulhat, a szín zavarosnak és fényesnek tűnhet.

Miért? A szemhéj tetoválás nem olyan mély, mint egy “normál” tetoválás – az új gyógyuló bőr elkezdi befedni a pigmentet és amikor a bőr és a pigment elkezd rendeződni (2-4 hét között), észreveheti, hogy a szemhéj tetoválás “elkezd visszatérni”. Ugyanakkor a szemhéj tetoválás eleve nem tűnt el, csak nehezebb volt látni a vastagabb gyógyuló bőrrétegen keresztül. Ha a szín az 5-6. héten még mindig gyenge/foltos, akkor se aggódjon! Ebben az esetben ingyenes korrekciós kezelést biztosítunk.

A gyógyulás minden ügyfélnél egyedi, és fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy 12/18/24 havonta szüksége lesz egy színerősítésre, hogy megőrizze a tetoválás élénkségét. A fekete szín mindig a leghosszabb ideig halványul, így valószínűleg kevesebbszer kell majd felfrissítenie a tetoválását, mint bármely más sminktetoválást, mint például az ajaktetoválást vagy szemöldök tetoválást.

Amikor elkészül a szemhéj tetoválás, mindent megteszünk, hogy segítsük a megfelelő gyógyulásban. Ezt követően azonban az Ön életmódja, életkora, genetikája és bőrtípusa hozzájárul a tetoválás megőrzéséhez.

Egyéb dolgok, amelyek hozzájárulhatnak a tetoválás korai fakuláshoz

Gyakori testmozgás és izzadás, gyors anyagcsere, vashiány, pajzsmirigy alulműködés, különböző gyógyszerek, ajakhámlasztót használ, szoláriumozik, napozik, nem használ fényvédőt, dohányzik, öregedésgátló termékeket használ a szemhéján a szemhéj tetoválás gyorsabban fog halványulni, és rendszeresebb javításra lesz szüksége.

A tartós sminkelés elsősorban művészet, másodsorban tudomány. A sminktetoválás eredményei mindenkinél eltérőek lesznek, és továbbra is szükség lehet szemceruza használatára, különösen akkor, ha nagy fedésű, karakteres sminket visel. Az arc két oldala nem egyforma vagy tökéletesen szimmetrikus, és bár a tökéletes szimmetria elérése a célunk, semmi sem garantált vagy 100%-ban tökéletes. Ugyanakkor számtalan vendég távozott tőlünk mosolyogva és a mai napig imádja a Beautysalonban készült szemhéj tetoválását.

Mit tegyünk?

Kövesse megfelelően az utókezelést, hogy szemhéja megfelelően gyógyuljon a szemhéj tetoválás után.

A szemhéj tetoválás utáni első 5-10 napban tartsa szemeit a lehető legtisztábban és legszárazabban. Az első 24 órában finom, de határozott mozdulattal törölje át egy nedves vattával, ezután ne kenje be semmivel.

A túl sok folyadék, víz, izzadság és olaj a vékony filmréteg helyett hegesedést eredményez, amely miatt foltos lehet a tetoválás.

Ha nagyon viszket húzódik, bekenheti vékonyan a kapott ápolókrémmel, de a száraz gyógyulás a javasolt.

Ha szemhéját duzzadtnak érzik, zúzódás jeleit látja, használjon jégpakolást (valami tiszta anyagba csomagolva).

Víz érheti, de áztatni TILOS!

Mit ne tegyünk?

Ne érintse vagy vakarja szemhéját – az érintés vagy piszkálás irritációt, fertőzést és pigmentvesztést okozhat.

A szemhéj tetoválás után legalább 2-5 napig kerülje a sporttevékenységet a fokozott izzadás miatt. Ezt követően a kíméletes testmozgás már engedélyezett.

Az irritáció és a keresztszennyeződés elkerülése érdekében szemhéj tetoválás után 1-2 hétig ne használjon szempilla spirált, tisztítószereket, krémeket, szemceruzát stb. szemei vagy azok közelébe.

Ne használjon szaunát, gőzfürdőt vagy uszodát a tetoválás után 2 hétig az izzadás, az ajkak nedvesedésének kockázata és a higiénia miatt.

Szemhéj tetoválás után kerülje a “pusziszkodást” cicával-kutyával, mindig mosson kezet mielőtt ajkaihoz érne.

Az irritáció és a keresztszennyeződés elkerülése érdekében a szeméj tetoválás után 2 hétig kerülje az arcpakolást vagy egyéb szépségápolási kezelést.

Az szemhéj tetoválás után 4 hétig ne használjon szoláriumot, kémiai hámlasztást vagy bármilyen erős arckezelést, mivel a bőre nem gyógyult meg eléggé.

Soha ne használjon öregedésgátló krémeket, kémiai hámlasztást, savakat vagy retinolokat szemhéján vagy annak közelében!

Ezek a termékek lecsupaszítják a bőrt / megváltoztatják a bőrét, és a bennük lévő vegyi anyagok reakcióba lépnek és hatással lesznek a kezelés során felvitt pigmentre / annak megtartására.

Legjobb tippek

Tisztításkor ügyeljen arra, hogy finoman, de olyan erővel tisztítsa meg szemhéját, hogy valóban megtisztítsa azokat, de ne túl erősen, hogy megsértse azt, irritálva a tetoválást.

Ha közeledik a tetoválás utáni 10. nap és még mindig sok hámlás maradt, akkor valószínűleg nem tisztította elég erősen, vagy nem tartotta eléggé hidratálva és többet kell tisztítania és hidratálnia, hogy segítse a filmréteg leoldódását.

Ha szemhéját extrán hámlónak vagy hegesnek érzékeli, ne kompenzálja túl az ápoló krémmel mert így késlelteti a gyógyulási folyamatot.

Néhány szemhéj tetoválásom:

Szemhéj tetoválás “mini cikkek” Visnyár Annától

“Kinek van kedve sminkelni egy lusta vasárnap? Vagy amikor rohan a munkába, vagy az oviba a gyerekkel, aki még javában majszolja a kakaós csigát, tehát a ruhacsere is garantált! Vagy amikor mindentől “is” könnyezik a szemed, ezért elkened, majd fárad tőle a szemed egész nap. A vendégem egy sima szemhéjkontúrral kedte, amit most reggel átalakítottunk, így ő már spórolt is 5 percet minden reggel, ami ezzel a csodálatos púderes szemhéj tetoválással !” Visnyár Anna

Szemhéjtetoválás

“Dóri egy kedves, régi vendégem. Legutóbb amikor nálam járt gyorsan körbe is fotóztam. A képen egy gyógyult szemhéj tetoválás látható, amelyet körülbelül öt éve készítettem. Annyira szépen tart, hogy a szemhéj tetoválás frissítésének gondolata még csak fel sem merült. ” Visnyár Anna

 440 total views,  1 views today